Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem i zielonymi szparagami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez około 5 minut. Odcedzamy i kroimy każdy na 3 części.
Na talerzach układamy makaron a na nim układamy szparagi, połówki pomidorków koktajlowych i listki bazylii.
Przygotowujemy dresing mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji oliwę, miód, krem balsamiczny oraz sól. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Na wierzch ścieramy skórkę z sparzonej, niewoskowanej cytryny.
Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez około 5 minut. Odcedzamy i kroimy każdy na 3 części.
Na talerzach układamy makaron a na nim układamy szparagi, połówki pomidorków koktajlowych i listki bazylii.
Przygotowujemy dresing mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji oliwę, miód, krem balsamiczny oraz sól. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Na wierzch ścieramy skórkę z sparzonej, niewoskowanej cytryny.