Sposób przygotowania:
Sałatka z ziemniakami i grzybami
Ziemniaki oczyścić i gotować w mundurkach, aż do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaki obrać, ostudzić i pokroić na kostkę. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Grzyby pokropić sokiem wyciśniętym z jednej połówki cytryny i odstawić na parę chwil. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną na kostkę cebulę zalać oliwą. Po krótkim czasie dodać do cebuli polane cytryną pieczarki oraz pokrojone już ziemniaki. Składniki przyprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Sałatkę odstawić do ziemnego miejsca najlepiej do lodówki na minimum 30 minut. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać z wierzchu schłodzoną sałatkę. Sałatka pasuje do obiadu jak i dodatek do grilla. Smacznego.