Sposób przygotowania:
Sałatka z ziół polnych.
Zioła ostrożnie opłukać,usunąć grubsze łodygi i zwiędłe liście.Dob-
-rze osączyć.Dymkę i rzodkiewki oczyścić,umyć i pokroić w słupki i plasterki.Orzeszki grubo posiekać i uprażyć na patelni bez tłuszczu
i przestudzić..Oliwę wymieszać z octem,dodać przyprawy i drobno posiekany ząbek czosnku.Polać sałatkę,posypać orzeszkami i podawać na przekąskę.
-rze osączyć.Dymkę i rzodkiewki oczyścić,umyć i pokroić w słupki i plasterki.Orzeszki grubo posiekać i uprażyć na patelni bez tłuszczu
i przestudzić..Oliwę wymieszać z octem,dodać przyprawy i drobno posiekany ząbek czosnku.Polać sałatkę,posypać orzeszkami i podawać na przekąskę.