Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne
9 jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i rozdrobnić widelcem (można też rozdrobnić w inny sposób, np. ścierając na tarce, ale dla mnie widelcem najszybciej i najwygodniej).
Do ugotowanych jajek dodać jedno surowe jajko, bułkę tartą i mnóstwo koperku (może być świeży, jak i mrożony). Doprawić jajeczną masę solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką mieloną papryką. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na niedużej temperaturze, mocy.
Do ugotowanych jajek dodać jedno surowe jajko, bułkę tartą i mnóstwo koperku (może być świeży, jak i mrożony). Doprawić jajeczną masę solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką mieloną papryką. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na niedużej temperaturze, mocy.