Sposób przygotowania:
Sałatka ze śledzi marynowanych
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki (tak około 1,5 cm). Cebulę po obraniu pokroić w pół plasterki sparzyć, a następnie odcedzić. Por pokroić w prążki tylko białą część, przelać gorącą wodą. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do głębszego naczynia włożyć cebulę, por, starte jabłka, posiekaną natkę pietruszki i cebulkę zieloną doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez oraz śmietanę wymieszać do połączenia składników.
Na głębszym talerzu lub salaterce rozłożyć część sosu na sosie ułożyć pokrojone śledzi i zalać pozostałym sosem.
Całość przybrać posiekaną zieleniną.
Do głębszego naczynia włożyć cebulę, por, starte jabłka, posiekaną natkę pietruszki i cebulkę zieloną doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez oraz śmietanę wymieszać do połączenia składników.
Na głębszym talerzu lub salaterce rozłożyć część sosu na sosie ułożyć pokrojone śledzi i zalać pozostałym sosem.
Całość przybrać posiekaną zieleniną.
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)