edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka śledziowa z dodatkiem ugotowanych ziemniaków, jajek, zielonej fasolki szparagowej, ogórków konserwowych i posiadanego koperku.

Sałatka śledziowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka śledziowa

 

  • 2 duże ziemniaki
  • 3- 4 ugotowane jajka
  • 4 płaty śledziowe w zalewie octowej
  • 250 - 300 g zielonej fasolki szparagowej mrożonej
  • 3 ogórki konserwowe
  • Świeży koperek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa
1. Ziemniaki , jajka oraz fasolkę gotujemy.

2. Ziemniaki i jajka, ogórki konserwowe, śledzie kroimy drobno i przekładamy do miski.

3. Dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową.

4. Dodajemy drobno posiekany koperek.

5. Dodajemy 2 łyżki majonez oraz łyżkę musztardy . Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły.
Sałatka śledziowa
Ziemniaki gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy drobno
Sałatka śledziowa
Ugotowane jajka i śledzie siekamy drobno
Sałatka śledziowa
Dodajemy ugotowaną zielona fasolkę szparagową
Sałatka śledziowa
Dodajemy drobno posiekany koperek i majonez oraz musztardę