Sposób przygotowania:
Sałatka ze śliwką, wątróbką i prażonymi orzechami
Wątróbkę oczyszczam z błonek. Masło rozpuszczam na patelni. Dodaję wątróbkę i smażę około 15 minut na małym ogniu. Oprószam solą i pieprzem. Przestudzoną wątróbkę kroję w plasterki.
Orzeszki ziemne prażę na suchej patelni.
Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki.
Sałaty płuczę. Do sałaty dodaję wątróbkę, śliwki oraz orzeszki. Delikatnie łączę wszystkie składniki.
Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę.
Orzeszki ziemne prażę na suchej patelni.
Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki.
Sałaty płuczę. Do sałaty dodaję wątróbkę, śliwki oraz orzeszki. Delikatnie łączę wszystkie składniki.
Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę.
Magdalena88
Holly
Marika-