Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso pieczone do sałatki można zastąpić mięsem gotowanym

Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa

Składniki:

Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa
Ananas osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Szparagi i pieczarki obgotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Mięso i jajka pokroić w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Podawać z pieczywem.