Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami
Szpinak płuczemy i osuszamy. Ser kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy na kawałki.
Truskawki kroimy w ćwiartki. Układamy wszystkie składniki na szpinaku.
Przygotowujemy sos: do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy sos balsamico, sok z cytryny oraz miód. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika i polewamy sosem.
Smacznego :)
Truskawki kroimy w ćwiartki. Układamy wszystkie składniki na szpinaku.
Przygotowujemy sos: do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy sos balsamico, sok z cytryny oraz miód. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika i polewamy sosem.
Smacznego :)
SylaUla