Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, burakiem i orzechami
Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Na talerzach układamy oczyszczony szpinak oraz kawałki pomidorków koktajlowych. Ostudzonego buraka obieramy i kroimy na kawałki, układamy na talerzu. Układamy również cząstki orzecha włoskiego.
Przygotowujemy sos: do oliwy dodajemy ocet winny i świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i polewamy sałatkę sosem. Całość posypujemy startym parmezanem.
Na talerzach układamy oczyszczony szpinak oraz kawałki pomidorków koktajlowych. Ostudzonego buraka obieramy i kroimy na kawałki, układamy na talerzu. Układamy również cząstki orzecha włoskiego.
Przygotowujemy sos: do oliwy dodajemy ocet winny i świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i polewamy sałatkę sosem. Całość posypujemy startym parmezanem.