Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem i tuńczykiem
Oliwę, ocet, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie wymieszać.
Szpinak opłukać, osączyć i wrzucić do miski razem z pokrojoną w cienkie krążki szalotką, pokrojonym w kostkę pomidorem i papryką.
Szpinak zalać sosem i wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Na talerz wyłożyć szpinak, ćwiartki jajek, kawałki kukurydzy i tuńczyka osączonego z oleju.
Smacznego :)
Szpinak opłukać, osączyć i wrzucić do miski razem z pokrojoną w cienkie krążki szalotką, pokrojonym w kostkę pomidorem i papryką.
Szpinak zalać sosem i wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Na talerz wyłożyć szpinak, ćwiartki jajek, kawałki kukurydzy i tuńczyka osączonego z oleju.
Smacznego :)