justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Rolada ze szpinakiem i sałatką z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pożywne i smaczne danie dla każdego. Różnorodność składników sprawia, że to danie jest bardzo wartościowe

Rolada ze szpinakiem i sałatką z tuńczyka

Składniki:

Rolada ze szpinakiem i sałatką z tuńczyka

 

 

  • Sałatka:
  • tuńczyk w sosie własnym 1/4 puszki
  • kukurydza w puszce 1/4 puszki
  • jaja na twardo 1
  • cebula czerwona 1/4
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • pomidor 1
  • mix sałat garść

Sposób przygotowania:

Rolada ze szpinakiem i sałatką z tuńczyka
Filet z kurczaka rozbić na cienkie placki. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Szpinak podsmażyć na oliwie. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser feta rozdrobnić. Czosnek i fetę dodać do szpinaku. Gotowy farsz nałożyć na rozbity filet i zawinąć na kształt rolady. Obtoczyć w jajku i sezamie. Rozgrzać na patelni oliwę. Smażyć roladę na małym ogniu z każdej strony. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w piórka,pomidory w ósemki.