Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Sałatka zgrilowanych warzyw z fetą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Prosta i smaczna sałatka z grilla do potraw z grilla.

Sałatka zgrilowanych warzyw z fetą

Składniki:

Sałatka zgrilowanych warzyw z fetą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka zgrilowanych warzyw z fetą
Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 min., następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać pokroić w krążki. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą, oprószyć lekko ziarenkami smaku ziołowymi i piec na rozgrzanym grillu: bakłażan i cukinię ok. 8 min, cebulę i paprykę 12 min. Przełożyć do miski. Przygotować sos sałatkowy Z bazylią i oregano WINIARY wg przepisu na opakowaniu i dodać do grillowanych warzyw, wymieszać.