Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki szorujemy dokładnie pod bieżącą zimną wodą,gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy,studzimy,obieramy i kroimy ziemniaki w kostkę.Pieczarki płuczemy,gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego ok.8min.Odcedzamy , studzimy,kroimy na pół.Por wzdłuż na pół płuczemy,szatkujemy,parzymy wrzątkiem,studzimy.szynkę kroimy w cienkie paski.Groszek,kukurydzę,fasolkę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
.Wszystkie składniki łączymy w misce z dodatkiem majonezu..Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawiamy do smaku.SMACZNEGO.
.Wszystkie składniki łączymy w misce z dodatkiem majonezu..Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawiamy do smaku.SMACZNEGO.