Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana po wiejsku
Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano. 1kg ziemniaków pokroić w kostkę i ugotować z solą ok 10minut. Zahartować. 6plastrów boczku pokroić w słupki, dodać do cebuli i podsmażyć. Szczypiorek posiekać
Majonez, musztardę i sok z cytryny wymieszać, doprawć solą i pieprzem. Cebulkę z boczkiem wymieszać z ziemniakami i szczypiorkiem, dodać trochę sosu i wymieszać. Resztę sosu zostawić jako dodatek, ułożyć do lodówki. Podawać z kurczakiem.
Majonez, musztardę i sok z cytryny wymieszać, doprawć solą i pieprzem. Cebulkę z boczkiem wymieszać z ziemniakami i szczypiorkiem, dodać trochę sosu i wymieszać. Resztę sosu zostawić jako dodatek, ułożyć do lodówki. Podawać z kurczakiem.