Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana w nowej wersji
Ziemniaki porządnie wyszorować,włożyć do garnka,zalać wodą dodać około 1 łyżeczkę soli i ugotować do miękkości w mundurkach. Odcedzić, ostudzić aby były całkowicie zimne. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupki. Zimne ziemniaki przekroić na pól i łyżeczka wyjąć środek ale tak,aby nie uszkodzić skórki. Wydrążone kawałki ziemniaki przełożyć do miski a skorupy odłożyć bo będą nam potrzebne. Pomidora umyć,osuszyć,pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę średniej wielkości.Umyte rzodkiewki pokroić w pół plasterki i dodać do miski. Ogórka wyszorować,osuszyć i pokroić na ćwiartki a każdą ćwiartkę na plasterki i dodać do miski. Obrane jajka pokroić w małą kostkę. Cebulkę posiekać drobno. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać ocet,majonez i śmietanę. Przelać do miski z sałatką i ponownie delikatnie wymieszać. Sałatką napełnić skorupy ziemniaków. Resztę przełożyć do miski i odstawić do lodówki na godzinę. Smacznego!
KOla1
monikaT83
zbysiowa
monikaT83