Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z pomidorami.
Ziemniaki ugotować w mundurkach.Odcedzić,ostudzić,obrać ze skórki.Fasolkę gotować 12-15 min.odcedzić,ostudzić.Połowę pomi-
-dorów sparzyć,usunąć skórkę,pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda
nasienne.Przygotowane pomidory zmiksować z czosnkiem i oregano.Wymieszać z oliwą i octem.Powstały sos doprawić solą i pieprzem.Boczek wysmażyć na chrupko,wyjąć i połamać na kawałki.Do wysmażonego tłuszczu dodać olej i na nim przysmażyć
ziemniaki pokrojone w kosteczkę.Przyprawić,przestudzić.Dwa pomidory pokroić w kosteczkę,resztę w plastry,a nimi wyłożyć pół-
-misek.Ziemniaki wymieszać z posiekaną cebulą,fasolką i kostką
pomidorową.Ułożyć na plastrach pomidorów,polać sosem.
-dorów sparzyć,usunąć skórkę,pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda
nasienne.Przygotowane pomidory zmiksować z czosnkiem i oregano.Wymieszać z oliwą i octem.Powstały sos doprawić solą i pieprzem.Boczek wysmażyć na chrupko,wyjąć i połamać na kawałki.Do wysmażonego tłuszczu dodać olej i na nim przysmażyć
ziemniaki pokrojone w kosteczkę.Przyprawić,przestudzić.Dwa pomidory pokroić w kosteczkę,resztę w plastry,a nimi wyłożyć pół-
-misek.Ziemniaki wymieszać z posiekaną cebulą,fasolką i kostką
pomidorową.Ułożyć na plastrach pomidorów,polać sosem.