Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z wędliną
Ziemniaki ugotowane i przestudzone pokroić w kostkę, wsypać do miski, wędlinę pokroić w kostkę.
Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać i połączyć z sałatką.
Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko.
Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać i połączyć z sałatką.
Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko.
ETAP 1:
Ziemniaki ugotowane– ½ kg
Wędlina – 20 dag
Zielony groszek – ½ puszki
Ogórki kiszone -2 szt
Jabłka winne -3 szt
Jajka na twardo – 3 szt
Majonez
Sól
Pieprz