krystel

krystel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Salceson.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasta się nie piecze schłodzić w lodówce

Salceson.

Składniki:

Salceson.

 

  • 3 śmietany30%w kartonikach(łaciate)
  • szklanka cukru pudru
  • 5 łyżek żelatyny
  • szklanka mleka
  • 2 galaretkinajlepiej truskawkowe)
  • olejek waniljowy

Sposób przygotowania:

Salceson.
Ugotować galaretki ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki podgrzanego mleka, wymieszać z zimnym mlekiem i wlać do śmietany dodać olejek waniliowy, wymieszać z pokrojonymi galaretkami, wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy.

Tagi:

salceson