anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Sandacz świąteczny z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny sandacz,doskonały na wigilię:)

Sandacz świąteczny z tymiankiem

Składniki:

Sandacz świąteczny z tymiankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sandacz świąteczny z tymiankiem
Sandacza umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,(ryba musi być sucha)posypać solą, pieprzem,skropić sokiem z cytryny ,odstawić na 10 min. Jajka roztrzepać z roztartym tymiankiem,panierować sandacza w jajku i bułce tartej, smażyć na maśle roślinnym wymieszanym z masłem śmietankowym, na małym ogniu,na złoty kolor,odwracając na obie strony. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka