mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sandwitche na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, bardzo smaczna przekąska

Sandwitche na ostro

Składniki:

Sandwitche na ostro

 

  • 2 kromki chleba pszennego
  • 2 łyżeczki masła
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera żółtego
  • mała cebulka
  • musztarda węgierska do smaku
  • ketchup pikantny do smaku

Sposób przygotowania:

Sandwitche na ostro
Cebulkę obieram, drobno siekam.
Kromki chleba przekrawam na pół, otrzymam w ten sposób 4 mniejsze kromki. Każdą z nich smaruję cienko masłem. Układam na kromkach szynkę, którą smaruję musztardą węgierską (jeśli chce bardziej ostre tosty, to dodaje więcej tej musztardy), można też dać kleks ketchupu, posypuję posiekaną cebulką i kładę plaster sera żółtego. Przykrywam połówką kromki.
Wkładam do opiekacza i piekę. Podaję z ketchupem i musztardą.