Sposób przygotowania:
Schab czosnkowo-ziołowyETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 2:
Do miski włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszone liście laurowe, ocet, sos sojowy, oliwę, majeranek, tymianek, szałwię, gałkę muszkatołową, paprykę i musztardę, wymieszać.
ETAP 3:
Przygotowaną marynatą dokładnie posmarować mięso.
ETAP 4:
Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie zapiąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić w lodówce przynajmniej na 5-6 godzin. ( Najlepiej na całą noc).
Następnie rękaw w kilku miejscach przebić wykałaczką i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piec około 1,5 godziny. Po upływie 1 godziny przeciąć rękaw, mięso oblać powstałym sosem, i dalej piec aby nabrało rumianego koloru.