VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki w przygotowaniu pomysł na obiad z kurczakiem. Smaki idealnie się równoważą. Ostre papryki i słodycz fasolki i kukurydzy.

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

Składniki:

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

 

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
  • Przyprawa do mięsa
  • Słodka czerwona papryka
  • Liść lubczyku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki słodkiej kukurydzy
  • 4 łyżki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka wody
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut.

Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę.

Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem.