Sposób przygotowania:
Schab duszony z limonką
Mięso umyć, osuszyć,natrzeć pastą z soli, czosnku,pieprzu i tymianku. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, wlać ocet winny, przykryć folia spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C na półtorej godziny. Miso wyjąć, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę z duszenia, podsmażyć, zagęścić mąką, rozprowadzić wodą lub winem i gotować około 10 minut. Doprawić solą pieprzem i sosem sojowym. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Limonkę sparzyć wrzątkiem i wyszorować, podzielić na ósemki. Masło rozpuścić na patelni podsmażyć cząstki limonki .Limonki przełożyć, a tłuszcz przelać do sosu, wymieszać. Pieczeń podzielić na porcje, ułożyć na talerzach, polać sosem pieczeniowym i podawać z ziemniakami i cząstkami limonki