Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab duszony pod marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne schabik w roli głównej duszony pod marchewką

Schab duszony pod marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony pod marchewką

 

  • 2 plastry schabu bez kości
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • 500 - 600 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta papryki ostrej
  • tymianek około 1/3 łyżeczki
  • bazylia około 1/3 łyżeczki
  • czosnek granulowany szczypta
  • sól
  • pieprz
  • mąka do obtoczenia kotletów
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Schab duszony pod marchewką
Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cienkie kotlety, obtaczamy w mące, przesmażamy z dwóch stron na oliwie, dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę i chwile razem podduszamy po czym zalewamy całość bulionem dodajemy koncentrat, paprykę ostrą i słodką oraz bazylie, tymianek i czosnek - wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem przez około 40 minut, Smacznego
Schab duszony pod marchewką
kotlety przyprawiamy sola i pieprzem i rozklepujemy
Schab duszony pod marchewką
obtoczone kotlety przesmażamy na oliwie
Schab duszony pod marchewką
mastepnie dodajemy marchewkę i podduszamy
Schab duszony pod marchewką
dodajemy bulion oraz wszystkie niezbędne przyprawy