Sposób przygotowania:
Schab duszony w cebuli
Cebulę obieramy, kroimy w pół talarki. Schab myjemy, osuszamy i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. W szerszym rondu rozgrzewamy olej, wkłądamy mięso i je zarumieniamy z dwóch stron, dodajemy cebulę, doprawiamy solą, sosem sojowym, papryką i przyprawą, podlewamy 400 ml wody mieszamy całość by schab był w środku cebuli i dusimy przez około 70-80 minut Przez pierwsze 40 minut dusiłam pod przykryciem, następnie odkryłam rondel i dusiłam do odparowania wody z cebulowego sosu, na koniec doprawiamy do smaku.
![Schab duszony w cebuli Schab duszony w cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-cebuli-310419.jpg)
![Schab duszony w cebuli Schab duszony w cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-cebuli-310420.jpg)
![Schab duszony w cebuli Schab duszony w cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-cebuli-310421.jpg)
![Schab duszony w cebuli Schab duszony w cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-cebuli-310422.jpg)