Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę, paprykę, jabłko i por myjemy i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa, jajka i jabłko łączymy ze sobą.
Do majonezu dodajemy musztardę,sól, pieprz i słodką paprykę, mieszamy. Dokładnie łączymy składniki. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do sałatki.
Podajemy z ulubionym pieczywem lub jako przystawkę.
Smacznego
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę, paprykę, jabłko i por myjemy i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa, jajka i jabłko łączymy ze sobą.
Do majonezu dodajemy musztardę,sól, pieprz i słodką paprykę, mieszamy. Dokładnie łączymy składniki. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do sałatki.
Podajemy z ulubionym pieczywem lub jako przystawkę.
Smacznego