patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Schab majonezowo chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie idealne na obiad Bożonarodzeniowy. Pyszne i szybkie a przy tym bardzo delikatne. Zapraszam i polecam każdemu.

Schab majonezowo chrzanowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab majonezowo chrzanowy

mięso

  • 10 Plastrów schabu
  • 1 por
  • 1 natka pietruszki
  • przyprawy: czosnek,sól i pieprz, vegeta
  • kozieradka, rozmaryn
  • majonez
  • chrzan
  • 100 ml mleka lub wody do podlania

Sposób przygotowania:

Schab majonezowo chrzanowy
Plastry schabu dokładnie rozbijamy. Można kupić już wypestkowane kotlety np w lokalnej masarni. Każdy plaster doprawiam z obu stron a następnie smaruję majonezem i chrzanem.

Plastry układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypuję suszonym rozmarynem i kozieradką. Następnie pora myję i kroję w plastry. Posypuję mięso.

Natkę pietruszki myję a następnie drobno siekam. Posypuję mięso. Na koniec podlewam całość 100 ml mleka.

Piekę pod przykryciem w 180 stopniach ok 60 min. Smacznego. 
Schab majonezowo chrzanowy
Plastry schabu dokładnie rozbijam. Doprawiam.
Schab majonezowo chrzanowy
Każdy plaster smaruje majonezem a następnie chrzanem.
Schab majonezowo chrzanowy
Całość posypuję suszonym Rozmarynem i Kozieradką.
Schab majonezowo chrzanowy
Pora i pietruszkę równo rozkładam na mięsie.