Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką Eli
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Naciąć schab wzdłóż przez środek cienkim,długim nożem.W otwór włożyć śliwki.Wymieszać razem sos chilli,sos sojowy,olej,przyprawę do karkówki,soser,chilli i pieprz.Schab posmarować marynatą i wstawić do lodówki na 12 godzin.Schab włożyć do rękawa razem z marynatą.Spiąć końcówki rękawa,położyć na blaszce i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wymieszać majonez z keczupem.Schab wyjąć z piekarnika,ostrożnie rozciąć rękaw i rozchylić.Posmarować schab glazurą i wstawić jeszcze do piekarnika na 30 minut.Co jakiś czas smarować glazurą.Schłodzony schab pokroić w plastry.Smacznego!
Natala1210