paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab marynowany gotowany w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny i delikatny schab gotowany na wolnym ogniu w mleku. Można go podawać na ciepło lub zimno.

Schab marynowany gotowany w mleku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab marynowany gotowany w mleku

 

  • schab bez kości 1,5 kg
  • mleko 1 litr
  • majeranek 1 łyżka
  • sól peklowa 2 łyżeczki
  • papryka słodka 1 opakowanie
  • papryka ostra 1 opakowanie
  • imbir świeży kawałek

Sposób przygotowania:

Schab marynowany gotowany w mleku
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso natrzeć do smaku solą oraz wcześniej startym na tarce świeżym imbirem. Mięso oprószyć również do smaku papryką słodką i ostrą, majerankiem lekko wklepując.

Schab pozostawić w marynacie na co najmniej 12 godzin. Na drugi dzień obsmażyć mięso z każdej strony i przełożyć do garnka.

Do garnka z mięsem wlać mleko gotować na małym ogniu około 1 godziny.
Schab marynowany gotowany w mleku
Mięso oprószyć również do smaku papryką słodką i ostrą, majerankiem lekko wklepując.
Schab marynowany gotowany w mleku
Na drugi dzień obsmażyć mięso z każdej strony i przełożyć do garnka
Schab marynowany gotowany w mleku
Do garnka z mięsem wlać mleko gotować na małym ogniu około 1 godziny.

Tagi:

schab mięso