Sposób przygotowania:
Mięciutki schab na kanapki
Schab myję i osuszam, układam w naczyniu żaroodpornym, następnie polewam go lejem z czosnkiem i nacieram dość obficie przyprawami, ilość przypraw wg własnych upodobań. „Taplam” mięso w marynacie i zostawiam na 2 godzinki .
Po tym czasie schab zalewam mlekiem . Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę i 40 minut w 200 st C , grzałki góra dół. W trakcie pieczenia , polewałam parę razy „wystające” mięso sosem.
Mięso studzę w zalewie mlecznej, następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki na całą noc.
Po tym czasie schab zalewam mlekiem . Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę i 40 minut w 200 st C , grzałki góra dół. W trakcie pieczenia , polewałam parę razy „wystające” mięso sosem.
Mięso studzę w zalewie mlecznej, następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki na całą noc.
bogusia82
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2