Sposób przygotowania:
Schab gotowany w mleku
Mięso opłukać i osuszyć. Schab z każdej strony natrzeć solą peklową, pieprzem ziołowym, rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Mięso pozostawić w lodówce na co najmniej 24 godziny.
Schab przełożyć do garnka i zalać mlekiem (mleko powinno przykryć mięso), włożyć po bokach plastry selera.
Gotować na małym ogniu około 50 minut w zależności od grubości schabu, od czasu do czasu schab przewrócić na drugą stronę.
Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Schab przełożyć do garnka i zalać mlekiem (mleko powinno przykryć mięso), włożyć po bokach plastry selera.
Gotować na małym ogniu około 50 minut w zależności od grubości schabu, od czasu do czasu schab przewrócić na drugą stronę.
Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki