WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1863]

Schab meksykańsko -chiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab marynowany w soli i przyprawie do kuchni meksykańskiej a następnie gotowany w wywarze z dużą ilością sosu sojowego, octem balsamicznym i magi.

Schab meksykańsko -chiński Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab meksykańsko -chiński

 

  • 1,2kg schabu
  • Ok. 0,5 łyżki soli
  • 1 łyżka przyprawy do kuchni meksykańskiej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki magi
  • Listek laurowy
  • Kilka kulek ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Schab meksykańsko -chiński

ETAP 1:

Schab umyć i natrzeć przyprawą do kuchni meksykańskiej i solą. Odstawić do zamarynowania na ok. 24 godziny.

Po tym czasie obwiązać sznurkiem i włożyć do garnka. Zalać wodą. Włożyć listek i ziele angielskie. Wlać sos sojowy, magii i ocet balsamiczny. Zagotować. Gotować 10 minut na małym ogniu. Wystudzić w zalewie.

Gdy całkowicie wystygnie ponownie zagotować i gotować 10 minut. Znów wystudzić w zalewie. Dopiero wtedy wyjąć, osączyć i schłodzić w lodówce. Kroić jak wędlinę.

Schab meksykańsko -chiński
Schab po ugotowaniu wystudzeniu i wyjęciu z zalewy
Schab meksykańsko -chiński
Zamarynowany schab zalany wodą w garnku z dodatkiem przypraw
Schab meksykańsko -chiński
Schab atarty przyprawą do kuchni meksykańskiej i solą