zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Schab na kiszonej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab na kiszonej kapuście

Schab na kiszonej kapuście

Składniki:

Schab na kiszonej kapuście

 

  • 80 dag wędzonego schabu bez kości
  • sol, cukier
  • 8 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki przyprawy sambal oelek
  • 70 dag kiszonej kapusty
  • 10 dag konfitury ananasowej

Sposób przygotowania:

Schab na kiszonej kapuście
Schab umieścić na blasze. Podlać odrobiną wody, wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temp. 200 *C. 15 minut przed końcem pieczenia posmarować konfiturą. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pokroić w kostkę wędzony boczek, wysmażyć na patelni. Wrzucić cebule, zeszklić. Dodać kapustę, 100 ml wody i sambal oelek, dusić kapistę 30 minut. Przyprawić cukrem. Schab pokroić w plastry, przełożyć z kapustą na podgrzany półmisek.