slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Schab pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienity na gorąco i na zimno na kanapki. Przyprawa do kurczaka nadała mu super aromatu i pysznego zapachu.

Schab pieczony

Składniki:

Schab pieczony

 

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Schab pieczony
Mięso myjemy i osuszamy a następnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Schab wkładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Po tym czasie zdejmujemy folię ze schabu i pieczemy go bez przykrycia przez 1 godzinę w tej samej temperaturze.

Tagi:

mięso schab