Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab pieczony do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Domowe wyrobi zawsze cieszyły się największą popularnością, u nas w dalszym ciągu goszczą na stole nie tylko w święta

Schab pieczony do kanapek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pieczony do kanapek

 

  • 1 - 1,2 kg schabu bez kości
  • 1 - 1,5 łyżki soli peklowej
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarenka angielskie
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • papryka słodka do smaku
  • płatki papryczki chilli

Sposób przygotowania:

Schab pieczony do kanapek
Schab wkładamy do garnka, zalewamy woda by był przykryty, dodajemy peklosól, zwykłą sól liść laurowy ziele angielskie i czosnek, mieszamy. Całość odstawiamy na minimum 48 godzin w zimne miejsce - u nas lodówka. Mieszamy całość klika razy dziennie. Wyciągamy schab z peklowania i osuszamy, oprószamy s\płatkami chilli oraz papryką - opiekamy na grillowej patelni. Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy około 70-90 minut w 190-200 stopniach.
Schab pieczony do kanapek
Etap 1 do garnka wkładamy schab i zalewamy go wodą
Schab pieczony do kanapek
Etap 2 dodajemy sól peklosól ziele angielskie liśc laurowy ic zosnek - peklujemy
Schab pieczony do kanapek
Etap 3 zapeklowany schab przekąłdamy na patelnie do grilla oprószamy papryką i płatakmi chilli - opiekamy
Schab pieczony do kanapek
Etap 4 przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy