Sposób przygotowania:
Schab pieczony z morelami
Mięso myjemy i osuszamy. Marynaty łączymy z olejem i nacieramy mięso. Odstawiamy na noc lub nawet na dłużej do lodówki. Po wyjęciu z lodówki nacinamy mięso na wylot wzdłuż. Morele opłukujemy, mocno schłodzone masło kroimy w kosteczki. Nadziewamy schab na przemian morelami i kawałkami masła. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 1,5-2 godziny.
![Schab pieczony z morelami Schab pieczony z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-z-morelami-322171.jpg)
![Schab pieczony z morelami Schab pieczony z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-z-morelami-322172.jpg)