junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Schab pieczony z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny przepis na schab goszczący w naszej rodzinie od pokoleń

Schab pieczony z rodzynkami

Składniki:

Schab pieczony z rodzynkami

 

  • 1 kg schabu
  • 30 dag rodzynek
  • sól,papryka ostra,miód
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z rodzynkami
Mięso posmarować miodem, obsypać niewielką ilością soli i papryką, odstawić na 25 minut do lodówki. Następnie mięso ułożyć na folii aluminiowej, obsypać rodzynkami, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej podlanego olejem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszyć do 120 stopni i piec jeszcze przez 20 do 30 min.
Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sałatą w occie