Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Schab pieczony z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niecodziennie połączenie schabu i wiśni, które okazuje się strzałem w dziesiątkę. Mięso wychodzi soczyste i bardzo aromatyczne. Polecam. Smakuje dobrze na ciepło na obiad, a jeszcze lepiej na zimno, jako domowa wędlina.

Schab pieczony z wiśniami

Składniki:

Schab pieczony z wiśniami

 

  • 1 kg schabu bez kości

Marynata:

  • 1 szklanka wydrylowanych wiśni
  • 1 opakowanie przyprawy do pieczonego schabu
  • 1 łyżka miodu
  • 4-5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z wiśniami
1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso nakłuć w kilku miejscach widelcem. Dokładnie natrzeć marynatą, odłożyć najlepiej na noc do lodówki.

2. Po tym czasie mięso piec przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Od czasu do czasu schab podlać wytwarzającym się sosem. Podawać na ciepło na obiad lub na zimno jako domową wędlinę. Smacznego!