Sposób przygotowania:
Schab pieczony z ziemniakami
Schab pokroić w plastry i natrzeć oliwą i przyprawami. Odstawić na 3 godziny do lodówki.
Ziemniaki pokroić w plastry, skropić oliwą i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Wymieszać.
Ziemniaczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na nich ułożyć plastry cebuli. Przykryć zamarynowanym schabem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę. Wyjąć i podawać na gorąco.
Ziemniaki pokroić w plastry, skropić oliwą i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Wymieszać.
Ziemniaczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na nich ułożyć plastry cebuli. Przykryć zamarynowanym schabem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę. Wyjąć i podawać na gorąco.