Sposób przygotowania:
Schab pieczony w sosie musztardowym II
Wszystkie warzywa mięso oraz pieczarki obieramy (pomidory niekoniecznie), myjemy i suszymy. Schab posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obydwu stron i układamy obok siebie na dnie dużego zaroodpornego naczynia. Na wierzchu kazdego plastra kladziemy po lyzce majonezu i rozsmarowujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki i pomidory w dość grube plastry. Musztardę mieszamy z syropem i mąką, stopniowo dolewamy śmietanę, ciągle mieszając. Do sosu dodajemy drobniutko posiekany czosnek, trochę soli i pieprzu. Na schab kładziemy pokrojona cebulę, następnie pieczarki, które posypujemy solą i pieprzem naturalnym mielonym. Następnie układamy warstwę pomidorów, które delikatnie posypujemy solą oraz pieprzem ziołowym. Całość polewamy sosem. Przykrywamy folią do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w 180-190 stopniach, następnie zdejmujemy folię i pieczemy przez 20 minut bez przykrycia w 190 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówkę. Proszę kontrolować pieczenie, a przede wszystkim temperaturę, piekarniki są naprawdę różne... Pomidory można dodatkowo posypać suszonym ograno lub bazylią.