Sposób przygotowania:
Schabowe z ananasem pod pierzynką serową
Kawałek schabu pokroić na kotlety, opłukać ,osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem.
Rozbite kotlety natrzeć przyprawami i zostawiamy na 15 minut.
Jajka wybić na głęboki talerz , rozbełtać widelcem dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej, do drugiego talerza wsypać bułkę tartą oraz 2 łyżki mąki pszennej.
Kotlety panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Panierowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku,
Następnie na odsączone kotlety nakładać krążki odsączonego ananasa oraz plastry żółtego sera.
Kotlety przełożyć do brytfanki lub żaroodpornego naczynia i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Podawać gorące.
Rozbite kotlety natrzeć przyprawami i zostawiamy na 15 minut.
Jajka wybić na głęboki talerz , rozbełtać widelcem dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej, do drugiego talerza wsypać bułkę tartą oraz 2 łyżki mąki pszennej.
Kotlety panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Panierowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku,
Następnie na odsączone kotlety nakładać krążki odsączonego ananasa oraz plastry żółtego sera.
Kotlety przełożyć do brytfanki lub żaroodpornego naczynia i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Podawać gorące.
gusia1000