stachu19912

stachu19912

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Schab pod pierzynką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki w przygotowaniu schab pod pierzynka z sera

Schab pod pierzynką.

Składniki:

Schab pod pierzynką.

 

  • 70 dkg schabu bez kości
  • 3 duże cebule
  • 1 duza prapryka
  • 30 dkg marchewki
  • 20 dkg zółtego sera
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką.
Schab kroimy w plasterki i lekko rozbijamy. Rozbity schab doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem z obydwu storn. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Papryke myjemy i kroimy w kostke. Cebule w raz z papryką podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia się cebuli. Bierzemy musztarde i nacieramy 1 stronę schabu. Marchewke ścieramy na tarce. Rozbity schab z nałożoną musztardą kładziemy na blaszy. Na schab kładziemy przysmażoną cebulę z papryką, następnie na to kładziemy startą marchewkę i calość posypujemy startym zółtym serem. Pieczemy w piekarniku ok 45-50 min w temp 180 stopni.