Sposób przygotowania:
Schab rajców
Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć 2 ząbkami czosnku i solą czosnkową oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Przykryć lnianym ręczniczkiem i odstawić na noc w chłodne miejsce. Nastepnie naciąć schab wzdłuż ostrym nożem tworząc dziurkę. Białko ubić na sztywną pianę, wymieszać z osączonym groszkiem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i gałką muszkatołową. Nałożyć do nacięcia mięsa, wcisnąć oskubane całe jajka. Koniec zaszyć mocno nitką. Schab obsypać dokładnie tymiankiem i kminkiem. Na wierzchu ułożyć plastry cebuli. Na dno brytfanki wlać olej (można tez ułożyć troszkę margaryny), ułożyć mięso, polać je odrobiną oleju, przykryć i piec pod przykryciem ok. godz w temp. 180 st. Następnie odkryć mięso, polać wytworzonym sosem i piec jeszcze ok. godz. w temp. 180st.