Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schab smażony z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na błyskawiczny i szybki obiad dla 2 osób

Schab smażony z frytkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab smażony z frytkami

 

  • 20 dag schabu bez kości
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab smażony z frytkami
Mięso kroimy w cienie plastry a następnie doprawiamy obficie pieprzem, jarzynką, słodką i ostra papryką oraz lubczykiem. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie słupki. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju, a następnie razem smażymy mięso oraz frytki (będą aromatyczne gdyż przejdą smakiem przypraw). Wszystko smażymy do czasu aż mięso będzie miękkie a frytki rumiane. W osobnej miseczce mieszamy ketchup z jogurtem i dodajemy nieco pieprzu i mielonej papryki - mieszamy. Na talerzu ukłkadamy usmażone mięso, frytki oraz obok polewamy przygotowany dip.
Schab smażony z frytkami
mięso obficie doprawiamy, gdyż mięso nie bedzie panierowane
Schab smażony z frytkami
wszystko smażymy na 1 patelni - oszczedzamy czas i gaz