Sposób przygotowania:
Schab smażony z kalafioremETAP 1:
Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Mięso umyć i osuszyć. Odciąć białe przerosty tłuszczu.
Resztę mięsa pokroić w cieniutkie paseczki lub drobne kawałki. Wrzucić do miski i doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem granulowanym i papryką słodką w proszku. Dolać ok. 1 łyżkę oleju, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny do zamarynowania.
Po tym czasie wyłożyć na patelnię i smażyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Smażyć razem aż mięso i cebula będą miękkie. Dodać pokrojonego na mniejsze kawałki kalafiora i smażyć aż kalafior się przyrumieni.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.