WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab smażony z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab pokrojony drobno w paseczki, zamarynowany w przyprawach i usmażony z cebulką i ugotowanym kalafiorem.

Schab smażony z kalafiorem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab smażony z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony z kalafiorem

ETAP 1:

Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Mięso umyć i osuszyć. Odciąć białe przerosty tłuszczu.

Resztę mięsa pokroić w cieniutkie paseczki lub drobne kawałki. Wrzucić do miski i doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem granulowanym i papryką słodką w proszku. Dolać ok. 1 łyżkę oleju, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny do zamarynowania.

Po tym czasie wyłożyć na patelnię i smażyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Smażyć razem aż mięso i cebula będą miękkie. Dodać pokrojonego na mniejsze kawałki kalafiora i smażyć aż kalafior się przyrumieni.

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Schab smażpny z kalafiorem
Schab usmażony z kalafiorem i przyprawami na patelni
Schab smażpny z kalafiorem
Pokrojony kalafior dodany do mięsa usmażonego z cebulą
Schab smażpny z kalafiorem
Posiekana cebula dodana do smażonego mięsa.
Schab smażpny z kalafiorem
Mięso pokrojone i wymieszane z przyprawami.

Tagi:

danie schab