Sposób przygotowania:
Schab z piekarnika
Schab oczyścić, umyć i osuszyć.
Natrzeć solą i pieprzem oraz obłożyć obranym pokrojonym czosnkiem.
Przygotować marynatę;
Olej wymieszać z sosem sojowym,musztardą, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz tymiankiem.
Tak przygotowaną marynatą wysmarować schab i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu schab podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju kujawskim z bazylią i czosnkiem.
Po podsmażeniu przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu gorącą wodą.
Z powstałego płynu można zrobić zasmażkę.
Natrzeć solą i pieprzem oraz obłożyć obranym pokrojonym czosnkiem.
Przygotować marynatę;
Olej wymieszać z sosem sojowym,musztardą, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz tymiankiem.
Tak przygotowaną marynatą wysmarować schab i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu schab podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju kujawskim z bazylią i czosnkiem.
Po podsmażeniu przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu gorącą wodą.
Z powstałego płynu można zrobić zasmażkę.
gusia1000