SUPERPRZEPIS

Schab z nutą papryki z szynkowaru

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Schab z nutą papryki  z szynkowaru Więcej zdjęć (3)

Jak wszystkim wiadomo najlepsza wędlina to domowa szynka... U mnie ostatnio takowa gości an stole bardzo często. Dzisiaj zapraszam na schab z szynkowatu

Składniki:

Schab z nutą papryki z szynkowaru

 

  • około 700 g schabu bez kości

 

Sposób przygotowania:

Schab z nutą papryki z szynkowaru
Schab myjemy. Do rondla lub garnka wlewamy przegotowaną wodę, dodajemy papryki, sól peklową, zioła, liść laurowy i ziele angielskie - mieszamy. Do zalewy wkładamy mięso. Odkładamy schab w zimne miejsce (u mnie do lodówki na minimum 3 doby). Następnie schab przekładamy do szynkowaru, zalewamy około 100-125 ml wody i zakręcamy. Wkładamy szynkowa do garnka z wodą o temperaturze 75-80 stopni. Parzymy przez 2 godziny. Wyciągamy i studzimy. Wyciągamy schab. Smacznego
Schab z nutą papryki  z szynkowaru
do garnka wlewamy wodę dodajemy pozostałe składniki do zalewy peklowej
Schab z nutą papryki  z szynkowaru
Do zalewy wkładamy schab i odstawiamy na minimum 3 dobry