Sposób przygotowania:
Schab w galarecie wg misia53
Schab pokroić na plastry ok. pół cm . Żelatynę rozpuścić w szklance wody . 3 szklanki wody zagotować z 2 kostkami bulionowymi , dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. doprawić do smaku pieprzem , soli raczej nie trzeba .Ostudzić. W zależności czym dysponujemy , mogą być miseczki , ja miałam pojemniczki po serkach , nalewamy ok cm płynu do tych pojemniczków i jak zacznie tężeć kładziemy plaster schabu ( ja miałam ze śliwką). na schabie układamy dekoracyjnie w małych ilościach paprykę ( wolę konserwową), zieloną pietruszkę , i w zależnosci od naszego pomysłu a na końcu dekorujemy kremem chrzanowym robiąc szprycą esy-floresy.Tak przygotowany schab delikatnie zalewamy resztą galaretki i chłodzimy w lodówce. przed podaniem gdy lekko się ogrzeje ładnie wychodzi z pojemniczków . Danie bardzo smaczne i dekoracyjne.