kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Schab w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty w wykonaniu i smaczny :) Nadaje się na obiad w środku tygodnia, gdy jesteśmy zabiegani! polecam.

Schab w marynacie

Składniki:

Schab w marynacie

 

  • 60-70 dag schabu
  • 0,5 l bulionu

 

  • marynata:
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka magi
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki kucharka lub wegety

Sposób przygotowania:

Schab w marynacie
1. Schab umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą, nasmarować nią mięso i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

2. Przed pieczeniem schab podlać bulionem (może być z kostki).

Piec w naczyniu żaroodpornym przez 1 godzinę 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 

Tagi:

schab mięso